Zomerworkshopweken 2018

In juli, in het midden van het land,  op een locatie in de natuur, een inspirerende workshop volgen! In het Koos Vorrinkhuis, Nivon Lage Vuursche kan dat (ook voor niet Nivon-leden).

Deze week gaat in essentie om het ontdekken van de bron van waaruit je creëert.

Workshopweek: Creativiteit laten stromen (Schilderen en bewegen)  

Maandag 16 juli 11:00 uur t/m vrijdag 20 juli 17:00 uur 

Zin om eens een tijdje je denkende hoofd wat meer te laten voor wat het is? En vooral alles vanuit je creatieve stroom even voorrang te geven?
In ieder mens schuilt een creatieve bron. Soms zit deze letterlijk of figuurlijk wat verstopt. Door de kracht van je oordelende geest bijvoorbeeld, die vind dat iets ‘mooi ‘of ‘goed‘  moet worden.
Deze vijf dagen staan in het teken van meer en meer je eigen vrije stroom te volgen.
We werken met beweging, meditatie, dans en schilderen. Diverse werkvormen om meer in je lijf te landen en je creatieve bron te openen. We gaan op onderzoek in wat je tegenhoudt en ons vooral steeds meer richten op het ontdekken van die vrije stroom. De momenten uitbreiden waar je merkt dat het werkt.

Praktisch:

Verzorging: De weken zijn op basis van zelf-verzorging. Koken kan ieder zelf of met elkaar in de keuken van het huis.
Verblijf en inschrijving: bij  Het Koos Vorrinkhuis.
Kosten: Voor Nivonleden inclusief verblijf, toeristenbelasting, lakenpakket en € 10,– basis schildermaterialen.: € 282,–. Voor niet Nivonleden € 318,50*

inschrijving is gesloten

Van eerdere deelnemers aan intensives vanuit Stilts:

Portugalweek augustus 2016 ‘Explore!’  Foto’s retreat Portugal 2016.   Enkele reacties:

Deze week was voor mij

 • een heel bijzondere ervaring, waarin ik mijzelf veel beter heb leren kennen, en meer vertrouwen heb dat ik in toekomstige situaties mijn gevoel beter kan herkennen en kan uiten met respect voor de ander.”
 • de ideale manier om op een intensieve en toch ontspannen manier te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Door de persoonlijkheid en kwaliteit van Helmie, ambiance, groepsgrootte en -klimaat, en de intensive op besloten locatie”
 • Tijdens deze week realiseerde ik mij hoeveel dingen er meespelen in onze dagelijkse gesprekken en dat er veel oefening nodig is om op een andere manier te communiceren. En dat dit oefenen zeker de moeite waard is!  Helmie riep dan ook herhaaldelijk, practise, practice, practice!
 • Deze week heeft mij veel inzichten opgeleverd. Eén van de belangrijkste inzichten die ik had, is dat we een situatie hetzelfde kunnen waarnemen, echter dat het gevoel dat de situatie oproept compleet verschillend kan zijn.  De reactie van de ene persoon op een bepaalde oefensituatie was puur positief en enthousiast en bij een andere deelnemer negatief en frustrerend. De reactie wordt bepaald door de overtuigingen, gewoontes en omstandigheden die spelen in het leven van iemand.
 • En heel waardevol, hoe kun je op basis van wat je voelt een behoefte herkennen. En op basis hiervan een verzoek doen aan een ander.Oud en Nieuw week Portugal winter 2017/2018: “Deze week was voor mij:
  • een verrijking
  • inzichtgevend
  • ondersteunend

winterwandeling