Zomerworkshopweken

In juli, in het midden van het land,  op een locatie in de natuur, een inspirerende workshop volgen! In het Koos Vorrinkhuis, Nivon Lage Vuursche heb je keuze uit 2 verschillende weken (ook voor niet Nivon-leden).Ik geef de derde week van juli een workshop en mijn collega Hester Macrander de eerste week. Zij richt zich vooral op creativiteit met als uitingsvormen schrijven en spelen en ik op beweging/dans en schilderen.

Deze weken gaan in essentie om het ontdekken van de bron van waaruit je creëert.
Hester en ik hebben allebei een creatieve achtergrond en zijn ook allebei trainer in Verbindende Communicatie. We zijn samen vanuit Arnhem: De Studio, Centrum voor persoonlijke groei en organisatie-ontwikkeling.

Workshopweek Helmie: Creativiteit laten stromen (Schilderen en bewegen) 

Maandag 16 juli 11:00 uur t/m vrijdag 20 juli 17:00 uur

Zin om eens een tijdje je denkende hoofd wat meer te laten voor wat het is? En vooral alles vanuit je creatieve stroom even voorrang te geven?
In ieder mens schuilt een creatieve bron. Soms zit deze letterlijk of figuurlijk wat verstopt. Door de kracht van je oordelende geest bijvoorbeeld, die vind dat iets ‘mooi ‘of ‘goed‘  moet worden.
Deze vijf dagen staan in het teken van meer en meer je eigen vrije stroom te volgen.
We werken met beweging, meditatie, dans en schilderen. Diverse werkvormen om meer in je lijf te landen en je creatieve bron te openen. We gaan op onderzoek in wat je tegenhoudt en ons vooral steeds meer richten op het ontdekken van die vrije stroom. De momenten uitbreiden waar je merkt dat het werkt.

Praktisch:

Verzorging: De weken zijn op basis van zelf-verzorging. Koken kan ieder zelf of met elkaar in de keuken van het huis.
Verblijf en inschrijving: bij  Het Koos Vorrinkhuis.
Kosten: Voor Nivonleden inclusief verblijf, toeristenbelasting, lakenpakket en € 10,– basis schildermaterialen.: € 282,–. Voor niet Nivonleden € 318,50*

vraag vrijblijvend de brochure aan voor meer informatie

Workshopweek Hester: Verbinding maken met jouw creatieve bron (schrijven / spelen)

maandag 2 juli 11:00 tot vrijdagavond 6 juli 17:00 uur. 

Inhoud: Wat heb jij nodig om creatief te kunnen zijn? Het gaat erom verbonden te zijn met wat er in jou leeft! Dat geeft veel rust, ruimte en is een groot plezier. Voor deze week staat de methode ‘The artists way’ centraal: we gaan allerlei leuke, korte oefeningen doen, die je op een makkelijke manier in verbinding brengen met de rijkdom van jouw innerlijk en wat daar voor moois ligt aan creaties.
Aangezien mijn expertise creatief schrijven en theater is zullen we ons daarop richten. Gedichten, verhaaltjes, dialogen, spel! 

Kosten voor Nivonleden inclusief verblijf, toeristenbelasting en lakenpakket: € 260,–. Voor niet Nivon leden € 290,–

Je kunt er een weekend aan vastknopen, dan komen de kosten voor die nachten erbij.
(Het 
Nivonlidmaatschap kost 40,– per jaar, daarmee ben je goedkoper uit als je meedoet aan zo’n week en kan je in alle prachtige Nivon-huizen logeren in het land en het buitenland voor relatief weinig geld.)

Van eerdere deelnemers aan intensives vanuit Stilts:

Portugalweek augustus 2016 ‘Explore!’  Foto’s retreat Portugal 2016.   Enkele reacties:

Deze week was voor mij

 • een heel bijzondere ervaring, waarin ik mijzelf veel beter heb leren kennen, en meer vertrouwen heb dat ik in toekomstige situaties mijn gevoel beter kan herkennen en kan uiten met respect voor de ander.”
 • de ideale manier om op een intensieve en toch ontspannen manier te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Door de persoonlijkheid en kwaliteit van Helmie, ambiance, groepsgrootte en -klimaat, en de intensive op besloten locatie”
 • Tijdens deze week realiseerde ik mij hoeveel dingen er meespelen in onze dagelijkse gesprekken en dat er veel oefening nodig is om op een andere manier te communiceren. En dat dit oefenen zeker de moeite waard is!  Helmie riep dan ook herhaaldelijk, practise, practice, practice!
 • Deze week heeft mij veel inzichten opgeleverd. Eén van de belangrijkste inzichten die ik had, is dat we een situatie hetzelfde kunnen waarnemen, echter dat het gevoel dat de situatie oproept compleet verschillend kan zijn.  De reactie van de ene persoon op een bepaalde oefensituatie was puur positief en enthousiast en bij een andere deelnemer negatief en frustrerend. De reactie wordt bepaald door de overtuigingen, gewoontes en omstandigheden die spelen in het leven van iemand.
 • En heel waardevol, hoe kun je op basis van wat je voelt een behoefte herkennen. En op basis hiervan een verzoek doen aan een ander.Oud en Nieuw week Portugal winter 2017/2018: “Deze week was voor mij:
  • een verrijking
  • inzichtgevend
  • ondersteunend

winterwandeling