Leiderschap belichamen 

Dienend leiderschap belichamen vraagt innerlijk werk te doen en je oordelen en aannames daar omtrent te transformeren.

Dienend en verbindend leiderschap vraagt openstaan voor gedeelde verantwoordelijkheid en gelijkwaardigheid in contact. Brengt mensen in hun kracht en heelheid. En dat heeft invloed op de organisatie als geheel, als we organisaties zien als levende mechanismen waar mensen die bruggen leggen en helpen verbinden het verschil maken.

 

“Power over or power with, that’s the question.”

3 dagen basiswerk waarin je met empathie werkt en

  • je eigen manier en handvatten leert losser laten
  • je oordelen over dienen en bediend worden leert zien en transformeren
  • werkt met wat jou triggered en nieuwe handvatten erbij vindt
  • theorie en praktijkervaring opdoet met werken vanuit gelijkwaardigheid binnen machtsconstructies
  • onderhandelen, voortgang- of beoordelingsgesprekken, vergaderen en besluiten nemen vanuit een ander en krachtig perspectief ervaart.

Over kracht en macht

Leidinggeven houdt van oudsher een machtspositie bekleden in. Zo kennen we machtsfuncties als chef, leidinggevende, manager, baas, hoofd, eigenaar, EVV’er, arts, specialist en u kunt er zich vast nog meer functies bij voorstellen. Als persoon met de leidinggevende functie heb ik meer ervaring en expertise dan degene die ik aanstuur en vertel ik de ander wat te doen of houdt ik de ander aan zijn afspraken. “En het is soms echt nodig om op je strepen te gaan staan”, hoor ik u zeggen. Dat is maar de vraag, durf ik te zeggen.

“wil je gelijk hebben of gelukkig zijn”

Met geweldloze of verbindende communicatie als handvat kan dat anders: dienstbaar zijn vanuit je kracht. Verbindend leiderschap of sterker nog: dienend leiderschap kan veel oproepen. Wat het in ieder geval niet oproept is ongelijkwaardigheid en onmacht.

Praktisch

Een training op een verbindende locatie met betaalbare prijzen. Om gemak en veiligheid in het leren te ondersteunen of dat juist uit te dagen. Om direct alle labels kwijt te raken of er juist mee te werken. Gewoon, omdat kwaliteit niet onbetaalbaar of buitensporig luxe hoeft te zijn. Gewoon, omdat elke ervaring je wereld een stukje mooier kan maken.

Vraag de brochure aan voor meer informatie via info@stilts.nl