Verbindend Leiderschap 

Merk je wrevel, stagnatie of onduidelijkheden in het contact met de mensen waar je leiding aan geeft? Reageert men soms heel anders op jou dan je verwachtte? Merk je dat werknemers ‘ja’ zeggen en ‘nee ‘doen? Of ben je niet tevreden met jouw aanpak, of met het resultaat?

Over kracht en macht

‘Het is soms echt nodig om op je strepen te gaan staan’, horen we leiders zeggen. Dat is maar de vraag. Een verbindend leider zet anderen in hun kracht. Misschien is loslaten wel effectiever, of nieuwsgierig zijn.

Verbindend leiderschap vraagt openstaan voor gelijkwaardigheid en gedeelde verantwoordelijkheid. Iedereen doet ertoe! De hiërarchie loslaten, en tegelijkertijd juist helder zijn, brengt mensen in hun kracht

Leiders die bruggen slaan en communicatief verbindend zijn, maken het verschil. Dit heeft invloed op de organisatie als geheel, want een organisaties is ‘een levend organisme’. Verbindend leiderschap vraagt om een transformatie van je aannames over leiderschap en een andere kijk op hiërarchie.

Wil je gelijk hebben of gelukkig zijn?

Verbindend leiderschap kan veel in beweging brengen: een gezonder en groeizaam klimaat op de werkvloer. Daar wordt iedereen gelukkiger van.

‘Power over or power with. That’s the question.’

Twee dagen met daarin de volgende onderwerpen:

  • Anders omgaan met hiërarchie: hoe tot Power With te komen ipv Power Over?;
  • Meer potentieel aanboren in jezelf en anderen;
  • Een concreet handvat om te weten wat er leeft op de werkvloer;
  • Vanuit verbinding en afstemming komen tot effectieve samenwerking;
  • Onderhandelen, voortgangs- of beoordelingsgesprekken anders aanpakken;
  • Vergaderen en besluitvorming vanuit een ander perspectief.

Praktisch

Woensdagen 5 en 26 juni 2019 in Arnhem.
Trainers: Hester Macrander en Helmie Willems

Uw investering per 2 dagen is:  €550,- p.p. Wanneer de werkgever betaalt € 750,- incl. BTW.  Deze prijs is inclusief materialen, koffie/thee, versnaperingen.

Verdiepingsdag in overleg mogelijk.

Mahatma Gandhi — ‘There goes my people. I must follow them, for I am their leader.’