Creativiteit en verbindend communiceren

Op 13 en 14 juni 2019 een speciale 2daagse om d.m.v. beweging, schilderen, spelen en verbindende communicatie nog meer over jezelf te ontdekken. Je kunt werken langs een eigen thema wat we bij aanvang bepalen om wat focus te hebben. Wanneer je je vrijer voelt zonder specifiek thema kan dat natuurlijk ook.

Gun jezelf tijd, ruimte, liefdevolle aandacht en praktische werkvormen om je vragen helder te krijgen. Door je nog meer te verbinden met wat er in je leeft, waar je naar verlangt, wat je daarbij nodig hebt en hoe je dat concreet in je leven wilt vormgeven. Jouw open onderzoek heeft voorrang. We werken in een kleine groep .

praktisch:

We werken op locatie in Arnhem van 10.00-17.00 uur. koffie/thee, versnaperingen en materialen zijn aanwezig en inclusief. Voor lunch mag je zelf zorgen. Je investering: voor particulieren is het €245,- all in.

Hester Macrander en Helmie Willems

Het denkende hoofd loslaten

In ieder mens schuilt een creatieve bron. Soms zit deze letterlijk of figuurlijk wat verstopt. Door de kracht van je oordelende geest bijvoorbeeld, die vind dat iets ‘mooi‘ of ‘goed‘  moet worden.

Je creatieve bron en je criticus omarmen

Die eigen stroom vinden, die bron aanboren, dat staat voorop. Via adem, beweging, dans en muziek je stap voor stap vrijer voelen en thuiskomen in je lichaam. Via communicatie en meditatie op onderzoek in waar je jezelf blokkeert en daar weer flow bij vinden. Aan de hand van speelse teken- en schilderopdrachten lekker zintuiglijk op avontuur met verf, krijt en papier om steeds weer terug te komen bij je creatieve stroom.

    

Hoofd en hart  

Het hoofd is vaker dan mij lief is dominant; het regeert dan mijn keuzes en dat kan moe, gestresst of alleen doen voelen. Dan kost het moeite om lichaam en geest als een vloeiend geheel te laten werken. Wanneer dat wel lukt ontstaat er een enorm gevoel van vrijheid, vreugde en zin in het leven.

Lichaamsverbinding als anker

Het lichaam als basis, dat is altijd mijn uitgangspunt. De koppeling met de fysieke ervaring maken als ijkpunt om meer te leren.

Via het bewegen en de ervaringen van de zintuigen  ontvangt een mens enorm veel wezenlijke informatie over wat er om ons heen gebeurt. Soms zoveel dat het niet gemakkelijk is te geleiden. Het zegt ons iets over hoe we ons voelen; waar we vrijheid, gemak of plezier ervaren. En waar we het lastig (mee) hebben. Als we onszelf de ruimte geven om alle ervaring te verwelkomen en deze te beleven en onderzoeken dan ontstaat vanzelf meer ruimte. Het geeft zicht op eigen grenzen, op kracht en tegenkracht, gewicht, samenwerking, helderheid, flow, durf,  afstemmen en veel meer.


Workshop spelen met leiden en volgen  (op verzoek)

Het gepcontacttangoa130706-Guy-Nader-Maria-Campos_Zenith-extract_2-420x215ssioneerde spel tussen leider en volger uit de tango in combinatie met de vrijheid in improvisatie dansen in contact met een partner.

Géén vaste passen en patronen leren. Wèl voelend dansen en je mee laten voeren in een oneindig spel van mogelijkheden waarbij je niets hoeft te bedenken.  Alles mag: leunen, dragen, synchroon, tegengesteld, evenwicht, uitdagen, verrassen, overgave, traag of snel. Gepassioneerd of speels, het kan alle vormen krijgen en is vooral steeds verrassend, intens en nieuw.

Dansdagen en Workshops

Een workshop Contact-Tango  of Dansimprovisatie kan een intens, speels en vrolijk middel zijn om nieuwe taal en ruimte te ontdekken over de wisselwerking tussen jezelf en de ander terwijl je bewegend in contact bent. Een prachtige metafoor en middel om een team fysiek kennis te laten maken met de basisprincipes van samenwerking, leiden en volgen, in het hier en nu zijn of bijvoorbeeld improviseren.