Meerdaags

Ik begeleid heel graag meerdaagse trajecten.

  • Om deelnemers in alle rust en ruimte een veilige plek te bieden om op onderzoek te gaan.
  • Om nieuwe wegen te kunnen ervaren en de schoonheid van verbinden met zichzelf en elkaar te ontdekken.
  • Waar ook tijd is om te  spelen en genieten en ruimte om op andere gedachten en ervaringen te komen.

Dit jaar was dat bv met het thema: Levenslust , 5 dagen geheel verzorgd in het Dominicanenklooster te Huissen van 19-24 juli 2020. 

Een nieuwe datum volgt zsm.

Het denkende hoofd loslaten

Ik maak graag gebruik van diverse creatieve disciplines. ook als het om communicatietraining gaat.  In ieder mens schuilt een creatieve bron. Soms zit deze letterlijk of figuurlijk wat verstopt. Door de kracht van je oordelende geest bijvoorbeeld, die vind dat iets ‘mooi‘ of ‘goed‘  moet worden.

Je creatieve bron en je criticus omarmen

Die eigen stroom vinden, die bron aanboren, dat staat voorop. Via adem, beweging, dans en muziek je stap voor stap vrijer voelen en thuiskomen in je lichaam. Via communicatie en meditatie op onderzoek in waar je jezelf blokkeert en daar weer flow bij vinden. Aan de hand van speelse teken- en schilderopdrachten lekker zintuiglijk op avontuur met verf, krijt en papier om steeds weer terug te komen bij je creatieve stroom.

    

Hoofd en hart  

Het hoofd is vaker dan mij lief is dominant; het regeert dan mijn keuzes en dat kan moe, gestresst of alleen doen voelen. Dan kost het moeite om lichaam en geest als een vloeiend geheel te laten werken. Wanneer dat wel lukt ontstaat er een enorm gevoel van vrijheid, vreugde en zin in het leven.

Lichaamsverbinding als anker

Het lichaam als basis, dat is altijd mijn uitgangspunt. De koppeling met de fysieke ervaring maken als ijkpunt om meer te leren.

Via het bewegen en de ervaringen van de zintuigen  ontvangt een mens enorm veel wezenlijke informatie over wat er om ons heen gebeurt. Soms zoveel dat het niet gemakkelijk is te geleiden. Het zegt ons iets over hoe we ons voelen; waar we vrijheid, gemak of plezier ervaren. En waar we het lastig (mee) hebben. Als we onszelf de ruimte geven om alle ervaring te verwelkomen en deze te beleven en onderzoeken dan ontstaat vanzelf meer ruimte. Het geeft zicht op eigen grenzen, op kracht en tegenkracht, gewicht, samenwerking, helderheid, flow, durf,  afstemmen en veel meer.


Workshops met spel en beweging

Ook dit is mogelijke op verzoek, rond een eigen thema zoals bv over leiden en volgen.

Een vertaalslag van het gepcontacttangoa130706-Guy-Nader-Maria-Campos_Zenith-extract_2-420x215ssioneerde spel tussen leider en volger zoals in de tango in combinatie met diverse fysieke oefeningen, met of zonder partnerwerk.

Géén vaste passen en patronen leren. Wèl voelend bewegen en je mee laten voeren in een oneindig spel van mogelijkheden waarbij je niets hoeft te bedenken.