Meer verbinding in je leven

Dat is wat je graag wilt en dan een online thuisretraite doen? Het lijkt elkaar misschien tegen te spreken. Toch hoeft dat in werkelijkheid niet zo te zijn.

Inmiddels ben ik door de noodzakelijke quarantaine voorschriften in deze periode bedreven aan het raken met online ontmoeten en ondersteunen. Er ligt moois te wachten als we juist in deze tijd de aandacht naar binnen richten en onszelf en de ander wat empathie geven en helderheid scheppen in soms stormachtige emoties.

Ook al is dat nu virtueel, er valt nog veel te onderzoeken en leren.

Voor wie

Deze ‘thuisretraite’ is voor ieder die wel eens last heeft van irritaties, onzekerheden of schuldgevoelens waar je graag losser van wilt komen. We gaan er met zorg en aandacht naar kijken.

Voor wie zich geraakt of overspoeld voelt door sterke emotie of misschien juist alleen in deze tijd en graag meer verbinding wil.

Naast een luisterend oor en warme aandacht neem je straks ook concrete handvatten mee waar je zelf mee verder kunt.

 
Hoe gaat dat

Ben je bereid en heb je de mogelijkheid om dit weekend een groot deel van je tijd en aandacht op jouw proces te richten? Je vind hier een fijne groep mensen om samen op onderzoek te gaan, te delen, en waarschijnlijk meer helderheid en rust te vinden in je situatie. 

We nemen tijd voor meditatie, onderzoeksoefeningen en spel- of schrijf oefeningen. Er is ook beweging en we gaan het geleerde oefenen met elkaar.  De concrete handvatten die je leert ga je gebruiken om de dialoog met jezelf of die met je naasten of collega’s ook daarna te kunnen oppakken.

 

Zorgzaam voor jezelf

Kies voor jezelf tijdens de online uren een fijne rustige plek om te verblijven. Misschien een besloten ruimte in huis die dat weekend of op onze tijden niet toegankelijk is voor andere gezinsleden? Of misschien heb je een caravan achter in je tuin of een huisje waar je kunt zijn? 
Voel wat voor jou het beste past en maak er concrete afspraken over.

Als je een specifiek thema of situatie hebt waar je graag in op onderzoek wilt gaan dan kun je me dat laten weten, maar het hoeft niet. Je maakt kennis met de taal van geweldloos of verbindend communiceren als voertaal om jezelf en anderen nog meer te kunnen ondersteunen.

 

Praktisch

Je ontvangt een werkmap thuis en tijdens de retraite tussentijds ook oefeningen per mail.
We zien elkaar telkens voor korte blokjes online op Zoom. De instructies over het gebruik van Zoom stuur ik je toe, zijn eenvoudig te installeren en als nodig ondersteun ik je daarbij.
Daar werken we plenair en ook in kleine groepjes afgezonderd en nemen steeds tijdig pauzes zodat je weer offline kunt zijn.
We kijken steeds in het hier en nu wat er nodig is om het programma zo ontspannen mogelijk te kunnen volgen.

  • Vrijdagavond 1 mei 19.30-21.30 uur 
  • Zaterdagochtend 2 mei 10.00-12.30 uur
  • zaterdagmiddag 2 mei 14.00-16.30 uur
  • Zondagochtend 3 mei 10.00-12.30 uur
  • Zondagmiddag 3 mei 13.30 – 15.00 uur
Zin in?

Misschien is dit wel precies het juiste om jezelf in deze tijd te gunnen, doe mee!

Kies het bedrag wat je kunt en wilt bijdragen in deze tijd, tussen €150,- en €225,- incl BTW , materialen en certificaat. Voor aanmelden of meer informatie Neem contact op.