Hoofd en hart  

Het hoofd is vaker dan mij lief is dominant; het regeert dan mijn keuzes en dat kan moe, gestresst of alleen doen voelen. Dan kost het moeite om lichaam en geest als een vloeiend geheel te laten werken. Wanneer dat wel lukt ontstaat er een enorm gevoel van vrijheid, vreugde en zin in het leven.

Lichaamsverbinding als anker

Het lichaam als basis, dat is altijd mijn uitgangspunt. De koppeling met de fysieke ervaring maken als ijkpunt om meer te leren.

Via het bewegen en de ervaringen van de zintuigen  ontvangt een mens enorm veel wezenlijke informatie over wat er om ons heen gebeurt. Soms zoveel dat het niet gemakkelijk is te geleiden. Het zegt ons iets over hoe we ons voelen; waar we vrijheid, gemak of plezier ervaren. En waar we het lastig (mee) hebben. Als we onszelf de ruimte geven om alle ervaring te verwelkomen en deze te beleven en onderzoeken dan ontstaat vanzelf meer ruimte. Het geeft zicht op eigen grenzen, op kracht en tegenkracht, gewicht, samenwerking, helderheid, flow, durf,  afstemmen en veel meer.

Dansdagen en Workshops

Een workshop Contact-Tango  of Dansimprovisatie kan een intens, speels en vrolijk middel zijn om nieuwe taal en ruimte te ontdekken over de wisselwerking tussen jezelf en de ander terwijl je bewegend in contact bent. Een prachtige metafoor en middel om een team fysiek kennis te laten maken met de basisprincipes van samenwerking, leiden en volgen, in het hier en nu zijn of bijvoorbeeld improviseren.

Contact maken en improviseren via beweging en Dans   10-12 maart 2017 Nivonhuis Heerlen. open inschrijving

Helemaal je eigen dansstroom vinden, dat staat voorop.

Via adem, beweging, dans en lekkere muziek je stap voor stap vrijer voelen en thuiskomen in je lichaam.
Voelend op avontuur gaan in wat past bij jou. Aandacht voor binnen en buiten en vervolgens het contact met de ander aangaan en laten weten wat je daarin nodig hebt.
Daarbij gaan we ook bezig met de speelse kant in dans. Geen vaste stappen en wel op zoek naar de flow. Leidend, volgend, alleen en samen. Helemaal je eigen manier omarmend.
Voor dansliefhebbers met en zonder ervaring, óók als je dans best spannend vindt en daar toch wel iets mee wilt.

Deze miniretraite worden georganiseerd door het Nivon in Heerlen. Je inschrijving verloopt ook via hen. http://eikhold.nivon.nl/activiteiten-2/

Prijs leden € 196,00 en niet-leden € 217,00 op basis van volledige verzorging, overnachting & lakenpakket.

We beginnen op vrijdagavond met een diner en nemen de tijd om aan te komen. Zaterdag en zondag staan in het teken van de dans van 10.00-17.00 uur. Aanmelden en meer informatie over Villa Eikhold

Als je de tijd hebt kun je ook nog een paar dagen blijven en genieten van de omgeving of doorgaan met de wandeldagen op het krijtlandpad. Villa Eikhold ligt vlakbij het pelgrimspad ( LAW7) in het glooiende zuid Limburg.

Workshop spelen met leiden en volgen  (op verzoek)

Het gepcontacttangoa130706-Guy-Nader-Maria-Campos_Zenith-extract_2-420x215ssioneerde spel tussen leider en volger uit de tango in combinatie met de vrijheid in improvisatie dansen in contact met een partner.

Géén vaste passen en patronen leren. Wèl voelend dansen en je mee laten voeren in een oneindig spel van mogelijkheden waarbij je niets hoeft te bedenken.  Alles mag: leunen, dragen, synchroon, tegengesteld, evenwicht, uitdagen, verrassen, overgave, traag of snel. Gepassioneerd of speels, het kan alle vormen krijgen en is vooral steeds verrassend, intens en nieuw.