Levenskunst! Dat is leiderschap nemen over je leven

Vanaf september verzorg ik samen met Hester Macrander weer het verdiepend jaartraject  ‘Levenskunst’. Voor het lopende traject kun je nog aanmelden voor losse thema 2daagsen.

 Een verdieping in verbindende of geweldloze communicatie. Wij gebruiken hierbij ook creatieve werkvormen -zoals beeldend werken, fysieke oefeningen, spelen met taal en fantasie- om het leren te verdiepen en verrijken. Het doel is meer verantwoordelijkheid te kunnen nemen voor de kwaliteit van verbinding met jezelf en anderen. Levenskunst dus!

We nodigen je uit om meer en meer je authenticiteit te leven en steeds opnieuw weer keuze te kunnen zien. Gedurende een periode van ruim 9 maanden gaan we samen leren en delen en ligt de focus op groei. Het zal het bewustzijn vergroten en we hebben de tijd om ingesleten patronen langzaam te veranderen en het geleerde dieper te integreren. (meer over authenticiteit of jezelf zijn in deze artikelen).

Verschillende thema 2daagsen waarin:

  • begeleiding van 2 trainers, afwisseling in thema en aanpak
  • Theorie, werkmaterialen en veel oefening
  • Delen en leren in en met een groep
  • langere focus op persoonlijke leervragen
  • Tussentijdse intervisie a.d.v.e. opdracht

8  Thema’s ‘Levenskunst’ 2019-2020

13 en 14 september: Ontwapenen, empathie voor jezelf en de ander. 
Zelfzorg voorop! Eerst het zuurstofmasker bij jezelf opzetten en daarna de ander ondersteunen. Meer van jouw potientieel bevrijden bevrijden door contact te maken met dieperliggende gevoelens en behoeften en door al je oordelen te ‘vertalen’. Daarna met wezenlijke nieuwsgierigheid luisteren naar de ander en die helpen helderheid over zichzelf te krijgen.

18 en 19 oktober: Face! Omgaan met triggerreacties. Herken je primaire reactie op een ongewenste prikkel. Heb je de neiging te vechten, te vluchten, of te bevriezen en hoe nuttig is deze reflex? Ontdek wat er nodig is om op een andere manier te kunnen reageren. 

15 en 16 november: Gelijk hebben of gelukkig zijn?
Over de kracht en schoonheid van boosheid. Over de functie van schaamte en schuld. Hoe vind je de moed om het anders te gaan doen? Welke behoeften zitten eronder? Verbinden met het ongemak en meer helderder keuzes gaan maken voor jezelf. 

20 en 21 december: De kracht van dankbaarheid. Ervaar hoe het is om je spoor te gaan verleggen van angst naar vertrouwen, van stress naar rust, van tekort naar overvloed.  Stilstaan bij vieren en rouwen om bij acceptatie en misschien wel iets van lichtheid en dankbaarheid te komen.

17 en 18 januari: Superwomen en Spidermen! Transformeren van kernovertuigingen. Autonomer en authentieker zijn, minder gevoelig voor het oordeel van anderen. Houd iets je klein? Waarom reageer je soms zo heftig? Hoe kun je negatieve kernovertuigingen (‘Ik ben niet goed genoeg’) omzetten in positieve?

7 en 8 februari: Zelfexpressie en Creativiteit. Jezelf uitdrukken is een groot verlangen van mensen, evenals ‘jezelf zijn’. In deze tweedaagse verbind je je helemaal met wat er van binnen leeft, alles mag er zijn. Vandaar uit gaan we scheppen, in beeld, taal en spel. Het wezen van kunst is jezelf uitdrukken!

20 en 21 maart: Win-Win. Feedforward en onderhandelen. Hoe kun je jezelf (eerlijk) uiten, zodat je ook gehoord wordt? ‘Nee’ durven zeggen en een Nee van de ander kunnen horen. Feedback en feedforward kunnen geven en ontvangen. Creëer een situatie waarin ieder wint.  

17-18 April: Bruggenbouwen. Verbinding creëren.Constructief met conflicten omgaan of anderen ondersteunen bij conflicten. Praktische tools om meer empathie op de werkvloer of in de samenwerking te brengen. Heldere manieren om iedereen betrokken te houden en tot een besluit te komen waarin ieder wordt gezien en gehoord. Een begin maken met bemiddelen / mediaten in conflicten.

16 mei: Terugkomdag voor wie het hele traject heeft gedaan. Reflectie: wat heeft het het je opgeleverd en hoe ga je verder?

NB: In het nu lopende traject kun je alleen nog inschrijven bij onderstaande 2daagsen:

28-29 maart 2019: Superwomen en Spidermen!

Autonomer en authentieker kunnen zijn, minder gevoelig voor het oordeel van anderen. Houd iets je klein of reageer je soms zo heftig? heb je last van terugkerende patronen? We gaan negatieve kernovertuigingen (als bv: ‘Ik ben niet goed genoeg’) omzetten in positieve.

9-10 mei 2019: Bruggenbouwen. Verbinding creëren in (werk)situaties en groepen.

Constructief met conflicten omgaan of anderen ondersteunen bij conflicten. Praktische tools om meer empathie op de werkvloer of in de samenwerking te brengen. Heldere manieren om iedereen betrokken te houden en tot een besluit te komen waarin ieder wordt gezien en gehoord.

7 juni Balansdag, Terugkomdag om het traject mee af te sluiten. Op deze dag o.m. oefenen met eigen leervragen. Bestemd voor deelnemers die het volledige traject hebben gevolgd.

neem contact op voor meer informatie en aanmelden

Praktisch

Locatie: 

Studio Coehoorn, Coehoornstraat 60 (loopafstand van Arnhem-Centraal). Trainingsdagen van 10:00 tot 17:00 uur

Uw investering:

Kosten voor het hele jaartraject: 8 tweedaagsen + een gratis terugkomdag:
Part: 1960,– zzp: 3160,– bedrijf: 4400,– incl btw, materialen, koffie/thee, versnaperingen en excl. lunch.

Per losse 2 daagse : part. €245,- zzp’er €395,-, bedrijf: 550,-

Er zijn AirB&B’s en Bed & Breakfasts in de buurt + lunchcafé’s op loopafstand. Onze studio ligt op 100 m van Arnhem CS.

Van onze deelnemers

“P.S. Ik wilde dit jullie al een tijdje geleden mailen, maar het is er bij in geschoten: Ik ben jullie zeer dankbaar voor deze cursus en alles wat jullie mij al hebben geleerd. Er is nog niet eerder een leerschool geweest die mij zoveel inzicht en hulp heeft geboden als de bijeenkomsten die jullie hebben gecreëerd. Heel erg bedankt hier voor.”  J.S. uit Arnhem, januari 2019

” Ik kijk er naar uit om terug te komen. Je manier van trainen en deskundigheid maken het voor mij gemakkelijk om te leren”, 2018