Persoonlijk Leiderschap

Een verdiepend half jaar traject op basis van Verbindende Communicatie voor ieder die al eens ergens een basis in geweldloze of verbindende communicatie heeft gedaan. Om met warme aandacht te verdiepen in persoonlijk leiderschap over je leven, authenticiteit en keuze hebben. (lees hier mijn artikel over authenticiteit). Wanneer je op een andere manier een verdieping in persoonlijke ontwikkeling hebt gemaakt gaan we graag eerst even in overleg.

Dit traject begeleid ik samen met collega Hester Macrander.

Je stapt in verschillende thema 2 daagsen die steeds door 1 van ons worden begeleid.  Een enkele keer kom je ons misschien samen tegen. Je ontvangt

  • Veel afwisseling in thema, sfeer en aanpak
  • steeds ingebed in verbindende communicatie
  • wat theorie, werkmaterialen en veel oefeningen
  • delen en leren in een groep

Thema’s en data

1 en 2 februari: Zelfzorg en FeedForward ( Helmie) en Onderhandelen (Hester).

Leer meer over jezelf te uiten zodat je ook gehoord wordt. ‘Nee’ durven zeggen en een Nee van de ander kunnen horen. feedback en feedforward kunnen geven en ontvangen. Creer een situaie waarin ieder wint.   Zie hier een column van Hester over onderhandelen.

8 en 9 maart: Meer empathie voor jezelf en de ander (Helmie).

In deze verdieping in empathie staat op dag 1 zelfzorg voorop; meer van je potientieel bevrijden , contact maken met dieperliggende gevoelens en oordelen kunnen vertalen gericht op meer en meer thuiskomen bij jezelf. Eerst het zuurstofmasker bij jezelf opzetten en daarna de ander ondersteunen. Op dag 2 verdiepen we in dieper luisteren om de ander te verstaan en de ander te helpen meer thuis te komen bij zichzelf. Lees hier meer over de 2 daagse

5 en 6 april: Face! Omgaan met triggerreacties ( Hester)

Wat is jouw primaire reactie op een ongewenste prikkel? Heb je de neiging te vechten, te vluchten, of te bevriezen? Hoe nuttig is je reflex? Zou je ook op een andere manier kunnen reageren en wat is daarvoor nodig? Zie hier een column van Hester over fight, flight, freezereacties.

17 en 18 mei Boosheid, schuld en schaamte

17 mei Helmie over de kracht van en schoonheid in Boosheid. Hoe leeft boosheid voor jou? Inzichten en meer empathie en handvatten bij het uiten en ontvangen ervan. 18 mei Hester over Schaamte & Schuld.  is jouw primaire reactie op een ongewenste prikkel? Heb je de neiging te vechten, te vluchten, of te bevriezen? Zou je ook op een andere manier kunnen reageren en wat is daarvoor nodig? Zie hier een column van Hester over fight, flight, freezereacties.

7 en 8 juni: Omgaan met conflict (begeleiden), meer empathie in samenwerking, besluitvorming met draagvlak (Helmie)

Persoonlijk leiderschap in je werk nemen. Constructief met conflicten omgaan of anderen ondersteunen bij conflict. Praktische tools om meer empathie op de werkvloer of in de samenwerking te brengen. Heldere manieren om iedereen betrokken te houden en tot een besluit te komen waarin ieder wordt gezien en gehoord.

28 en 29 juni: Persoonlijke kracht: negatieve kernovertuigingen omzetten in positieve. (Hester)

Vanuit welk ‘spoor’ leef jij? Welk ‘moeten’ drijft jou? Wat houdt je klein? Hoe kan je autonomer en authentieker zijn, minder gevoelig voor het oordeel van anderen? Hoe kun je een negatieve kernovertuiging (‘Ik ben niet goed genoeg’) omzetten in een positieve? Wat is en doet ‘deep-empathy?’

Terugkomdag persoonlijk leiderschap: Met een gezamenlijke terugkomdag op een nader te bepalen datum sluit het traject weer af. Op deze dag veel delen, oefenen met eigen leervragen en leren van en met elkaar.

Praktisch

Locatie: 

Studio Coehoorn, Coehoornstraat 60 (loopafstand van Arnhem-Centraal). Trainingsdagen van 10:00 tot 17:00 uur

Uw investering:

Het halfjaartraject bestaat uit 6 tweedaagsen. Wie het hele traject vooraf boekt en betaalt ontvangt een gratis terugkomdag cadeau en 10% korting op het totaalbedrag.

Wanneer je per losse tweedaagse wilt boeken is het bedrag voor particulieren €210,- per 2 daagse, voor  zzp’ers € 350,- en wanneer de werkgever betaald € 550,-. Terugkomdag €85,-
Prijs is incl. BTW, koffie/thee, werkmaterialen.

Er zijn sympathieke AirB&B’s en Bed & Breakfasts in de buurt + lunchcafé’s op loopafstand. Onze studio ligt op 100 m van Arnhem CS.

Neem contact op via info@stilts.nl of hestermacrander@gmail.nl om je in te schrijven of voor overleg.