Leiderschap over je leven

Een verdiepend 9 maanden traject op basis van Geweldloze of Verbindende Communicatie. Om (nog meer) persoonlijk leiderschap over je leven te nemen. Nog meer je authenticiteit te leven en steeds opnieuw weer keuze te kunnen zien. (lees meer over authenticiteit en over jezelf zijn in deze artikelen). Bestemd voor ieder die al eens ergens een basis en algemene verdieping heeft gedaan en zich graag verder wil ontwikkelen en meer in eigen kracht wil staan. We volgen elkaar gedurende een traject van 9 maanden waarin de focus ligt op ontwikkelen en groei. Het zal het bewustzijn vergroten en we hebben de tijd om ingesleten patronen langzaam te veranderen en het geleerde dieper te integreren. Met tussentijdse buddymomenten a.h.v. een opdracht om te blijven oefenen en elkaar te ondersteunen.

Dit traject begeleid ik samen met collega Hester Macrander.

Je stapt in verschillende thema2daagsen die steeds door 1 van ons worden begeleid.  Een enkele keer kom je ons samen tegen. Je ontvangt:

  • Veel afwisseling in thema, sfeer en aanpak
  • Steeds ingebed in verbindende communicatie
  • Theorie, werkmaterialen en veel oefeningen
  • Delen en leren in en met een groep
  • Tussentijdse buddybijeenkomsten met opdracht

Thema’s en data

13-14 september: Meer empathie voor jezelf en de ander.

In deze verdieping in empathie staat op dag 1 zelfzorg voorop; meer van je potientieel bevrijden , contact maken met dieperliggende gevoelens en oordelen kunnen vertalen gericht op meer en meer thuiskomen bij jezelf. Eerst het zuurstofmasker bij jezelf opzetten en daarna de ander ondersteunen. Op dag 2 verdiepen we in dieper luisteren om de ander te verstaan en de ander te helpen meer thuis te komen bij zichzelf. Lees hier meer over de 2 daagse

11-12 oktober: Zelfzorg en FeedForward ( Helmie) en Onderhandelen.

Leer meer over jezelf te uiten zodat je ook gehoord wordt. ‘Nee’ durven zeggen en een Nee van de ander kunnen horen. Feedback en feedforward kunnen geven en ontvangen. Creeer een situatie waarin ieder wint.   Zie hier een column van Hester over onderhandelen.

8-9 november: Face! Omgaan met triggerreacties

Wat is jouw primaire reactie op een ongewenste prikkel? Heb je de neiging te vechten, te vluchten, of te bevriezen? Hoe nuttig is je reflex? Zou je ook op een andere manier kunnen reageren en wat is daarvoor nodig? Zie hier een column van Hester over fight, flight, freezereacties.

17 en 18 januari 2019 Boosheid, schuld en schaamte

Over de kracht en schoonheid van Boosheid. Hoe leeft boosheid voor jou? Inzichten, meer empathie en handvatten bij het uiten en ontvangen ervan. Over Schaamte & Schuld.  Hoe is jouw primaire reactie op een ongewenste prikkel? Heb je de neiging te vechten, te vluchten, of te bevriezen? Zou je ook op een andere manier kunnen reageren en wat is daarvoor nodig? Zie hier een column van Hester over fight, flight, freezereacties.

14-15 maart 2019: Persoonlijke kracht: negatieve kernovertuigingen omzetten in positieve.

Vanuit welk ‘spoor’ leef jij? Welk ‘moeten’ drijft jou? Wat houdt je klein? Hoe kan je autonomer en authentieker zijn, minder gevoelig voor het oordeel van anderen? Hoe kun je een negatieve kernovertuiging (‘Ik ben niet goed genoeg’) omzetten in een positieve? Wat is en doet ‘deep-empathy?’

16-17 mei: Omgaan met conflict (begeleiden), meer empathie in samenwerking, besluitvorming met draagvlak 

Persoonlijk leiderschap in je werk nemen. Constructief met conflicten omgaan of anderen ondersteunen bij conflict. Praktische tools om meer empathie op de werkvloer of in de samenwerking te brengen. Heldere manieren om iedereen betrokken te houden en tot een besluit te komen waarin ieder wordt gezien en gehoord.

Terugkomdag persoonlijk leiderschap: Met een gezamenlijke terugkomdag op een nader te bepalen datum sluit het traject weer af. Op deze dag o.m. oefenen met eigen leervragen.

Praktisch

Locatie: 

Studio Coehoorn, Coehoornstraat 60 (loopafstand van Arnhem-Centraal). Trainingsdagen van 10:00 tot 17:00 uur

Uw investering:

Het komende jaartraject start weer op 13/14 september en bestaat uit 6 tweedaagsen. Voor ieder die al eens ergens een basis heeft gedaan en graag meer in eigen kracht wil staan. Heb je belangstelling voor enkele van deze tweedaagsen en niet het hele traject, geef dan je belangstelling daarvoor aan. Als de groep niet vol is, kun je de onderdelen van jouw voorkeur als losse tweedaagsen meedoen.’

Kosten: €1260,- particulier,  €1525,- voor ZZP’er en € 1950,- waar de werkgever betaald. Prijzen zijn incl. BTW, koffie/thee, werkmaterialen.

Er zijn AirB&B’s en Bed & Breakfasts in de buurt + lunchcafé’s op loopafstand. Onze studio ligt op 100 m van Arnhem CS.

Neem contact op via info@stilts.nl of hestermacrander@gmail.nl om je in te schrijven of voor overleg.